Toon menu

Ruben en Glenn getuigen: Elektrisch is de toekomst

Afbeelding aanpassen: Klik hier
Voer een knop toe: Klik hier
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Onze ambitie steken we niet onder stoelen of banken. We willen uitgroeien tot de belangrijkste referentie voor grote elektrische voertuigen in Vlaanderen. Dat brengt ook op technisch vlak een mooie uitdaging met zich mee. 

Techniek is van groot belang voor ons bedrijf en dit neemt in de toekomst alleen maar toe. We hebben een duidelijke ambitie: de beste zijn in wat we doen en zo een sterke, concurrentiële positie innemen. Ook bereiden we ons voor op toekomstige uitdagingen en veranderingen, zoals de lage-emissiezones waar we meer elektrisch openbaar vervoer willen introduceren. 

Glenn Vancoillie (hoofd Service Tram West) en Ruben Janssens (technicus) spreken over hoe zij op de werkvloer omgaan met technologische vooruitgang.

Volgens Glenn kies je je eigen loopbaantraject  

“De elektrische toekomst biedt een grote uitdaging”, zegt Glenn Vancoillie, hoofd Service Tram West bij De Lijn Technics. Met zijn team zorgt Glenn ervoor dat de trams in Gent en aan de kust maximaal beschikbaar zijn. “Medewerkers met een mechanische opleiding scholen we om tot elektronicus”, vertelt hij. “We willen medewerkers laten meegroeien met de technologie, daarom geven we hen de kans de opleiding te volgen.”

Voor wie een passie heeft voor innovatie en techniek, is dat een gouden kans. “Als medewerker krijg je hier echt de mogelijkheid om bij te leren en je eigen loopbaanplan uit te tekenen.” Glenn is er zelf een goed voorbeeld van. Hij startte bij een lokale afdeling van De Lijn als technicus voor grote herstellingen aan bussen. Stap voor stap kon hij doorgroeien. Vandaag leidt hij het regionale team. “We zoeken nieuwe collega’s met een goede basiskennis”, zegt hij, “zoals A2 automechanica, elektronica of koetswerk, maar even goed bachelors en masters.”

Ruben is blij met uitdagingen en afwisseling 

Ruben Janssens is zo’n collega. Vier jaar geleden ging hij met een kersvers diploma A2 autotechnieken op zak aan de slag in het onderhoudscentrum van De Lijn in Brugge. Vandaag werkt hij er aan kleine defecten en depannage van elektrische bussen. “Ik kreeg al snel de mogelijkheid om in het dagonderwijs een opleiding elektronicus te volgen”, vertelt hij. “Dat blijft voor mij de grootste troef van De Lijn: de kansen die je hier krijgt om bij te leren, je interesses te volgen en zo je eigen traject uit te stippelen.”

Een bijkomende stimulans voor Ruben is de moderne werkomgeving. De bussen van De Lijn staan op een brug, en niet boven een traditionele smeerput. “Het belangrijkste is wellicht nog dat de job heel wat afwisseling biedt”, besluit Ruben. “Vaak meldt een chauffeur een specifiek defect aan een bus, maar even goed moeten we zelf op zoek naar het probleem om daarna de juiste diagnose te stellen. Dat plaatst ons iedere dag weer voor een nieuwe uitdaging – en dat maakt onze job net zo boeiend.”

Hou je ook van een uitdaging? Solliciteer dan vandaag nog voor je droomjob bij De Lijn!

Toekomst Elektrisch box

Fotograaf: Lies Willaert

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>