Toon menu

Resoluut vernieuwen

Afbeelding aanpassen: Klik hier
Voer een knop toe: Klik hier
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Hoe kunnen we ons openbaar vervoer voor jou nog verbeteren? En hoe kunnen we dat zo duurzaam mogelijk doen? Die vragen vormen de basis voor onze toekomstvisie. Om die visie te realiseren, willen we bij De Lijn resoluut vernieuwen.

Mobiliteit verandert. En wij veranderen resoluut mee

Waarom deze nieuwe toekomstvisie?

Omdat mobiliteit meer dan ooit onder druk staat. Door files is het vaak moeilijk om tijdig op je bestemming te raken, terwijl gemotoriseerd verkeer ook voor luchtvervuiling zorgt. Tegelijk zetten heel wat maatschappelijke en technologische ontwikkelingen onze wereld in beweging, sneller dan ooit: denk maar artificiële intelligentie, autonome voertuigen of emissievrij rijden.

Bij De Lijn staan we midden in de mobiliteit in Vlaanderen – en wij willen een sleutelrol spelen om die mobiliteit te veranderen en verbeteren. Dat willen we doen met betrouwbaar en duurzaam openbaar vervoer dat volop de kaart trekt van technologische vooruitgang.

Zo dragen we bij tot een leefbaar Vlaanderen.

Onze sleutelwoorden: klantgericht en duurzaam

Wat betekenen deze vernieuwingen voor jou?

Alles wat we doen, doen we om jou en al onze andere reizigers nog beter te vervoeren. In onze toekomstvisie staan dan ook twee woorden centraal: klantgericht en duurzaam.

Om die veranderingen voor jou waar te maken, werken we vanuit vijf pijlers.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>
Passie voor de klant

Passie voor de klant

In alles wat we doen, denken we vanuit onze reiziger. We zetten centraal wat voor jou belangrijk is: stiptheid, betrouwbaarheid, veiligheid en comfort.

Samen sterker

Samen sterker

We luisteren naar reizigers, steden en gemeenten, scholen en bedrijven, en naar iedereen die met mobiliteit te maken heeft. Zo werken we samen om sneller en sterker vooruit te gaan.

Wendbare en performante organisatie

Wendbare en performante organisatie

Heel onze organisatie is erop gericht om jou een betere reiservaring te bezorgen. Daar stemmen we heel onze interne werking op af – in een flexibele, krachtige organisatie.

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

We hebben oog voor mens, maatschappij en milieu. Daarom zijn we er voor iedereen met toegankelijk, duurzaam en aantrekkelijk openbaar vervoer.

Stabiele financiering

Stabiele financiering

We gaan verantwoord en bewust om met de ons toegewezen middelen. Die middelen hebben we nodig om noodzakelijke investeringen te doen in onze vloot, onze infrastructuur en onze werking.

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Samen, meer dan ooit in beweging

Bij De Lijn werken we allemaal samen aan klantgerichtheid en duurzaamheid. Zo willen we ervoor zorgen dat we jou veilig, stipt en comfortabel op je bestemming brengen. Altijd en overal.

Die toekomstvisie, daar gaan we vandaag al voor. Door resoluut te vernieuwen.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>

Meer info

E-bussen

De Lijn gaat volop door met de vergroening van het openbaar vervoer. Met de aankoop van elektrische bussen (e-bussen) zetten we een nieuwe, belangrijke stap om de klimaatdoelstellingen te halen.

Combimobiliteit

Er zijn verschillende duurzame mobiliteitsmogelijkheden. Wij geven de opties, jij kiest!

Mobiliteitsswitch

Waar is er veel nood aan openbaar vervoer? Daar zal in de toekomst meer openbaar vervoer ingezet worden.