Toon menu
Helan

Helan

Afbeelding aanpassen: Klik hier
Voer een knop toe: Klik hier

HELAN ZET ACTIEF IN OP EEN GEZONDE WERK-PRIVÉBALANS

EN ZOEKT VOOR HAAR HUISHOUDHULPMEDEWERKERS DE MEEST DUURZAME VERPLAATSING

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

Helan trekt het ontzorgende karakter voor haar cliënteel door naar haar 3 600 huishoudhulpen. Hoe? Met o.a. gratis De Lijn-abonnementen voor hun dagelijkse verplaatsingen naar hun klanten.

<Voeg tekst toe>
<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>
18,36%

gebruikt regelmatig of ad hoc de fiets: eigen gewone fiets (17%) of elektrische fiets (1%) met kilometervergoeding, en bedrijfsfiets (0,25%) zonder kilometervergoeding

33,66%

heeft een 100 % terugbetaald jaarabonnement van De Lijn + voor wie geen abonnement heeft terugbetaling andere vervoerbewijzen bij occasionele dienstverplaatsingen (bijv. ticket via sms)

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

EEN BREDERE KIJK OP WERK

‘Voor de dagelijkse verplaatsingen van onze medewerkers naar hun klanten bekijken we met hen individueel wat het meest optimale woon-werkverkeer is, om uiteindelijk bij de dichtstbijzijnde klanten te geraken’, zegt Martine Van Winckel, Operations Manager bij Helan Huishoudhulp.  ‘We werken m.a.w. op maat van de kandidaat en bekijken samen de meest geschikte klanten in combinatie met hun hoofdvervoermiddel. Door te kiezen voor een derde-betalerovereenkomst met De Lijn stimuleren we hen niet alleen om tram en bus te nemen, we ontzorgen hen ook door de administratie van de abonnementen op ons te nemen. Daarnaast bieden we ook een fietslease-programma aan, en een kilometervergoeding. Met dit mooie mobiliteitspakket zetten we hen aan tot meer beweging, terwijl we hen ook de nodige financiële ondersteuning geven.‘

TIPS VOOR HELEMAAL WELZIJN

Dat dit mobiliteitspakket heel positief onthaald wordt, blijkt uit de cijfers van het gebruik ervan. Helan Huishoudhulp geeft dan ook graag nog de volgende mobiliteitstips mee aan andere bedrijven. 

  • Elke vorm van vereenvoudiging op niveau van mobiliteit is het verkennen waard, je zal schrikken van wat sommige medewerkers moeten ondernemen om op hun werkplek te geraken.
  • Om een optimale werk-privé balans te garanderen aan je werknemers, kan je als werkgever het best inzetten op een degelijk maar ook laagdrempelig mobiliteitsplan: zo kort mogelijke reistijden in de meest optimale omstandigheden is van onschatbare waarde en betekent ook meteen meer  tijd voor de dingen die je graag doet.  Ook dit vindt Helan: helemaal welzijn!

SITUERING 

Uit de fusie tussen Partena en OZ is Helan ontstaan: een nieuw verhaal, een nieuw bedrijfsconcept én een nieuwe toekomst. Helan vormt een corporate groep met één (onafhankelijk) ziekenfonds - het op twee na grootste in Vlaanderen - en verbonden bedrijfsentiteiten waaronder Helan Huishoudhulp. Deze heeft meer dan 13 jaar ervaring op de teller en meer dan 3 600 huishoudhulpen aan de slag bij klanten in Vlaanderen en het Brussels Gewest. Ze bieden hulp bij huishoudelijke taken, volgens een op maat van de klant gemaakte planning.

‘Door de krachten te bundelen, kan Helan onze klanten een nog ruimer dienstenpakket, een nog bredere expertise en nog meer innovatieve service bieden, zegt Martine Van Winckel. Als groep vertegenwoordigen we samen meer dan 1 miljoen klanten. Helan staat voor ‘helen’, en voor een uniek geheel aan diensten. Maar vooral ook voor ‘élan’, onze gedrevenheid om onze klanten te ondersteunen in een kwaliteitsvol en onafhankelijk leven. Onze klanten kunnen rekenen op onze expertise en ons enthousiasme. Maar ook op ons aanbod op hun maat.’

De andere bedrijfsentiteiten binnen Helan zijn de volgende:

  • De vzw Helan Kinderopvang heeft 62 kinderdagverblijven en 85 onthaalhouders onder zijn hoede, en vangt meer dan 2 200 kinderen op. Er zijn 670 medewerkers. Daarmee is Helan één van de grote actoren in de kinderopvang in Vlaanderen. 
  • Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden thuiszorg voor wie ziek, ouder of revaliderend is. 
  • Ook Heyo, een fusie van Idee Kids en Kriebels en Kuren van OZ, behoort tot de Helan groep. Bij Heyo nemen jaarlijks zo’n 37 000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Het doet daarvoor een beroep op 3 500 monitoren. 
  • In de Helan Zorgwinkel vind je medisch en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.
<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>

Ontdek ook andere cases

Nieuwsgierig naar de resultaten van nog andere organisaties?

Argenta

100 % terugbetaalde abonnementen

Argenta ontstond als familiebedrijf middenin de Antwerpse openbaar vervoermetropool en blijft ook vandaag en morgen maximaal waken over haar ecologische voetafdruk. 

Zorg Leuven

100 % terugbetaalde abonnementen

Zorg Leuven heeft geen doorsnee pendelaars maar biedt graag groene alternatieven.

Aquafin

100 % terugbetaalde jaarabonnementen

Als mede-ambassadeur van het charter ‘Baanbrekend werkgever’ helpt Aquafin 1100 medewerkers kiezen voor duurzame verplaatsingen.

Contract op maat

DE JUISTE FORMULE VOOR JOUW ORGANISATIE

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Je weet wat je wil voor jouw organisatie? Aarzel dan niet en vraag nu meteen in een paar stappen een contractvoorstel op maat.

<Voeg downloadbare bestanden toe>

JOUW MOGELIJKHEDEN

ALS ORGANISATIE HEBT JE VERSCHILLENDE MOGELIJKHEDEN OM JOUW WERKNEMERS GEPAST EN VOORDELIG OPENBAAR VERVOER AAN TE BIEDEN.

Tussenkomst voor abonnement

Voor dagelijkse verplaatsingen
100% fiscaal aftrekbaar
6% BTW recupereren
Géén terugbetalingen meer: 1 factuur

Tussenkomst voor sms-tickets

Voor sporadische verplaatsingen
6% BTW recupereren
Volledig op maat
Slechts één factuur

M-tickets via app

Voor sporadische verplaatsingen
Diverse vervoersmogelijkheden
Via de app van onze m-leveranciers
Betaal na gebruik

Railease

Voor sporadische verplaatsingen
Combi met bedrijfswagen
Flexibiliteit
Beperkte kosten

Nog niet gevonden wat je zocht? Of heb je nog verdere vragen?

Blijf op de hoogte van nieuwigheden en interessante cases.

Volg ons op LinkedIn